Известие

Collapse
No announcement yet.

Помогнете моля

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помогнете моля

Здравейте,
    Продават ми Алфа 156 1.8т.р. със всички екстри 99г. за 6хиляди лева.
    Продавача не ми епознат. Колата изглежда добре. Следя този сайт от известно време и реших , че точно Вие бихте ми помогнали- това нормална цена ли е за този автомобил- имам предвид колата изглежда добре, а и е луксозен автомобил с толкова екстри. Посъветвайте ме.[/b]

ами виж в мобиле.бг цените, но на първо чете ми се струва подозрително ниска цена.

но пък:
    1. продавача може да е балък
    2. продавача може да е на зор

тъй че - ходи на диагностика и взимай
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Чат-пат изпадат много изгодни оферти, но може да има подводни камъни - както може да ги има и в не толкова изгодните оферти.

Колата според мен трябва да отиде в официален сервиз - Ауто Италия или Вантотрейд и да се огледа много внимателно.

Има вариант да е пред смяна на повечето консумативи, които могат да ти стъпят и на 1500лв .. тогава колата няма да е лоша, но цената и ще е реално с 1500лв повече за да е кола на която може да се разчита.
      2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
      GSM: 0888 520 600

Comment

благодаря за вниманието

Благодаря , че ме приехте на сериозно. Намерих още една алфа 156 98г. 1.8 143 к всички екстри без кожа за 5770 лв от Горубляне /борса та за авто в София/ явно така вървят тези автомобили?
        Разберете, колата ме изкушава, дори не спя много е готина , но ме е страх. Плюс това разни монтьори ме обеждават , че италианката се чупела скъпи са й частите- това така ли е ? Макар , че и да е така много ми се иска тази алфа да моята

Comment

Егати как са паднали нашите колички,но какво да се прави такъв е живота... аз моята я взех на времето 3 годишна за 15к
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Да, скъпи са, като на всички коли от тоя клас, произведени тая година, включително и немските, но те пък никога не се чупят

Има една стикната тема с цени на ремонти и поддръжка за Алфа 156, прочети я и ще научиш доста http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4373
            156 2.4JTD '99 - продадена
            Nissan Murano '05 - не знам дали някога пак ще се кача на кола

Comment

Re: благодаря за вниманието

Първоначално публикувано от ddd
              Благодаря , че ме приехте на сериозно. Намерих още една алфа 156 98г. 1.8 143 к всички екстри без кожа за 5770 лв от Горубляне /борса та за авто в София/ явно така вървят тези автомобили?
              Разберете, колата ме изкушава, дори не спя много е готина , но ме е страх. Плюс това разни монтьори ме обеждават , че италианката се чупела скъпи са й частите- това така ли е ? Макар , че и да е така много ми се иска тази алфа да моята
              Абе тия коли мисля че не вървят така цената на читав екземпляр си е по нагоре,но всеки си има разбирания за читава и има и странични фактори Ама не мися че тояно тези от Горубляне са балъци
              1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
              2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
              1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Незнам братле мисли добре за мен тази цена около 6000, 7000лв е нормална другите или са на старите цени или са надути но ти е прегледай виж вътре тапицериите дали са скъсани вратите добре ли се затварят или са лашкани много смисал тъкъв да не е много юркана колата. Като коли не се притеснявай страхотни са

Comment

То ако от тапицериите и от вратите се разбираше дали е много юркана колата.......
                  Абе живи и здрави.
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от SamuraiJack
                    Да, скъпи са, като на всички коли от тоя клас, произведени тая година, включително и немските, но те пък никога не се чупят
                    Въпроса е спорен казвам го от личен опит,но неща да спамя темата на човека,така че извинявайте,а на него успешен избор и членство в клуба на 156
                    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
                    ------------------------------------------

Comment

Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 10:32 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

То ако от тапицериите и от вратите се разбираше дали е много юркана колата.......
                      Абе живи и здрави

Незнам ти как ги разбираш колега но една кола ако и са съдрани седалките и вратите са в такова положение че едва ли не се "отварят и зятварят сами" можеш ли да кажеш че е запазена и от там има ли смисъл да ходиш да се разкарваш и да си даваш парите по разни диагностики. Аз попринцип съм такъв че не карам много една кола, често ги сменям и като купувам по сервизи не ходя само с един поглед разбирам в какво положение е колата и дали си струва така че това е моето мнение и дося лоша кола не съм взел и и незнам какво е това ремонт по кола аз съм само по обслужването!

Comment

Вчера на Дупница гледахме една 156 2.0 ТС 1999 г.,за 10 000лв. но без забележки отвън от вътре измиваш гумите и я вкарваш в магазина за нова.Досега кола втора употреба в такова състояние не съм виждал.
                        TIPO 2.0 91g.
                        PUNTO 1.2 04 g.
                        156 1.8 TS 00g

Comment

Аз нали наскоро се сдобих с Алфа 156, та имам пресни впечатления от цените. Лично на мен много ми помогнаха мои приятели - монтьори, единият от които е "алфист", както си му е реда... Аз държах на диагностика и "преглед" именно от тези мои приятели. Та - освен всичко друго, трябва да се гледа напр.: ръжда - започнала ли е да ръждясва, къде е избило и т.н. - това почти няма оправия. Върху цената, дори и да се договори "смъкване" - трябва да се предвидят - такси за нотариус (ако е от частно лице), такси и време за пререгистрация, смяна на ремък, масло и филтри, аларма (ако няма), застраховка (напр. "Каско" - застр. стойност е 8-10к) + амортисьори (ако са потекли, сменят се на чифт), спирачки (дискове/ накладки), пружини, носачи и т.н. Ако има нещо по-сериозно по "вървежа" (горенето) + още парички - напр. дебитомер струва над 500 лв. Да не забравяме, че се иска и ГО при пререгистрацията (на новия собственик).

Не че аз съм успял да предвидя абсолютно всичко, но е хубаво човек да си прави сметката. Едно е да се вземе кола за 5к, но за да се кара нормално и спокойно да трябва да се налеят още 2-3к. Е, ако ще се кара само 2-3 месеца, какъв е проблема...

Поздрави!
                          Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Comment

Забравих най-важното - възможни удари по колата. Тук имаше няколко теми какво да се гледа като се купува Алфа - едно от нещата, за "просто око", са лепенките на рамата - трябва да са подредени и да си личи, че са си там "по подразбиране". Имаше снимки във форума как трябва да изглеждат тези лепенки. За набито око, разбира се, веднага си личи какво е сменяно и пребоядисвано. У нас май няма неудряни коли, но колкото е по-ниска цената, толкова май е по-вероятно колата да е претърпяла тежък удар. Последици: напр. спукан радиатор, който "си е цифра"; излезли еърбеци - т.е. ужким има еърбеци, но всъщност ги няма (1 нов май струва над 2000 лв.), "изгърмели" колани и т.н.

Хубаво е да се опита и съединителя - ако той е "тръгнал", неговата смяна също "си е цифра".

Поздрави!
                            Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Comment

Working...
                            X